Otvaranje jesenje škole posmatračke astronomije

U subotu 19. septembra počela je sa radom prva škola posmatračke astronomije. Na prvom sastanku sa polaznicima Zoran Tomić je upoznao sa sistemom rada škole, koje će teme biti pokrivene i dinamikom rada. Nakon uvodnog izlaganja Miloš Stanković održao je predavanje o planetama Sunčevog sistema, gde je polaznike ukratko upoznao sa planetama koje postoje u našem sistemu, njihovim karakteristikama, pozicijama, načinom nastanka i dotakao se teme Plutona i njegovog statusa. Pošto je 19. septembar Međunarodni dan posmatranja Meseca na kraju prvog sastanka bilo je reči i o Mesecu, načinu njegovog nastanka, karakteristikama i kako ga sve možemo posmatrati.

 

Škola će trajati do 24. oktobra, gde će nastava biti održavana petkom od 20 časova i subotom od 16 časova u prostorijama Omladinskog kluba u ulici Trg Kosturnica 58 na drugom spratu.

Projekat Jesenja škola posmatračke astronomije realizuje se u saradnji sa resurs centrom Edukativni Centar Kruševac u okviru programa Mladi su zakon – Ministarstvo omladine i sporta.

Fotografije sa događaja možete videti u albumu.